Collagen Ä°p Nedir?Collagen Ä°p Nedir?Collagen Ä°p Nedir

Yüz, boyun, dekolte ve el bölgesinde bulunan sarkmalar / kırışmalar birçok insanın şikâyetleri arasındadır. Collagen ip protokolü buna yönelik uygulanan bir çözümdür. Yüz ve boyun bölgesinde meydana gelen sarkmaları azaltmak için kullanılır.

Yüz, boyun, dekolte ve el bölgesinde oluşan sarkmalar / kırışıklıklar, yaşlılık belirtilerinin ilk belirtileri arasındadır. Collagen iplerin yardımıyla lifting yapılarak bu görünüm ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak burada kullanılan iplerin sayısı kişiden kişiye göre değişir. Burada temel etken kişilerin sarkma durumudur.

Bazı durumlarda bir çift Collagen ip yeterli olurken, bazı durumlarda daha fazla kullanıldığı da olabilmektedir. İpler cildi dokusunu besleyerek Collagen seviyesini arttır.. Böylece daha genç bir görünüm elde edilir. Doktorun tercihine göre lokal anestezi veya anestezi olmaksızın kullanılabilmektedir.

Collagen İp Ameliyatla mı Uygulanır?
Her kadın daha genç ve güzel bir görünüme kavuşmak ister. Estetik çözümler içinde farklı etmenler bu nedenle sürekli değerlendirilir. Bunlar arasında hem ameliyatlı hem de ameliyatsız olanlar bulunmaktadır.

Ameliyat gerektiren işlemler, kişiler tarafından genellikle ikinci plana atılmaktadır. Cerrahi gerektirmeyen müdahaleler daha fazla tercih edilmektedir. Collagen ip uygulaması bu noktada ameliyatsız bir şekilde yapılabilmektedir. Dolayısıyla hiçbir sorun olmaksızın kullanmak mümkündür.

Ayrıca yüzde eriyebilen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle gerek yüzünüze gerekse cildinize hiçbir tehlikesi, riski bulunmamaktadır.

Collagen İp Nasıl Bir Etki Gösterir?
İnsanlar estetik olarak ciltlerine herhangi bir müdahale yaptırmadan önce sonuçların neler olabileceğini de merak eder. Bu sadece cerrahi müdahale gerektiren durumlarda değil, gerektirmeyenlerde de geçerlidir.

Dolayısıyla Collagen ip ardından yüz bölgesinde nasıl bir etki görüleceği yaptırmak isteyenler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu işlemler hem uzun vadeli hem de kısa vadeli çözümler sunmaktadır. Zira uygulama ardından ciltte yüzde 60 ile 65 oranında bir toplanma olmaktadır.

Collagen İp Hangi Cilt Tiplerinde Kullanılır?
Günümüzde bilinen çok sayıda cilt tipi vardır. Bu sebeple kişisel bakım ürünleri üretilirken bu farklılıklar göz önünde bulundurulmaktadır. Estetik işlemler ya da cilt bakım ürünlerinde cilt türüne göre değişiklik göstermektedir.

Dolaysıyla bir cerrahi müdahale olmayacaksa bile insanlar işlemin kendi cildiyle uyumlu olup olmadığını sormaktadır. Zira uyumsuzluk olursa cilt bundan olumsuz etkilenmektedir. Collagen ip protokolü yaptıranlar da öncesinde mutlaka hangi cilt türlerinde kullanılabildiğini sormaktadır.

Bu ipler çift yönlü biyo emilebilir türündedir. Üzerinde yine biyo emilebilir ve iki yönlü olan küçük koniler yer almaktadır. İplerin asıl bileşeni poliaktik asittir. Her cilt türüyle uyumlu olduğu için rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.

Ayrıca alerjen etkisi de yer almamaktadır. Dolayısıyla cildinize hiçbir anlamda zarar vermeden, ameliyat olmaksızın gençleşmenize yardım etmektedir.

Collagen İp Nasıl Uygulanır?



Estetik yaptırmak isteyen kadınlar, öncesinde ne tür işlemlerin olduğunu da sormaktadır. Collagen ip protokolü de bu nedenle sıklıkla sorulmaktadır. Güzellik merkezi şartlarında kolay bir şekilde uygulanabilir.

İşlemlerin öncesinde ilk olarak ipin cilt altına gireceği noktalar, iğne kullanılarak uyuşturulmaktadır. İpler cildin altında bulunan yağ dokusunun üst bölümünden yapıldığı için, işlemler esnasında ağrı yer almamaktadır.

İpin yerleştirilmesi ardından, deri üzerinden koni yönünün tersi istikametine hafif baskı yapılır. Böylece cildin alt bölümüne uygulanan koniler, mekanik biçimde cildi yukarı kaldırır. İşlemler tamamlanınca ilk anda bile collagen ip protokolü toparlanma fark edilebilmektedir.

Ancak ip 3. haftadan sonra cilt altında Collagen üretimini uyarmaya başlamaktadır. Bundan sonra da ciltte toparlanma gözlenmemeye başlanır. Dolayısıyla 1 ay sonra tam etkileri görülmeye başlanır.

İşlemlerin kalıcılığı ise kişilerin yaşam tarzı ve yaşı etmenlerine bağlıdır. Ancak genel anlamda 12 ay boyunca kalıcılığı vardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *